João Araújo Sousa & Joana Correia Silva Arquitectura

João Araújo Sousa & Joana Correia Silva Arquitectura

João Araújo Sousa & Joana Correia Silva Arquitectura
João Araújo Sousa & Joana Correia Silva Arquitectura
Número incorreto. Por favor verifique o indicativo do país, da cidade ou número de telefone.
Ao clicar 'Enviar' eu confirmo que li os Política de privacidade e aceitei que a minha informação seja processada para responder a um pedido.
Nota: Poderá anular o seu consentimento enviando email para privacy@homify.com com efeito futuro.
Enviado!
Este profissional irá responder-lhe brevemente!

Phantom Studio – The Shed Project 2015

Excerto do texto original

The execution of the new shed is much more than a traditional process. We propose to use the existing shed perimeter walls as a mold for the new construction, similar to the process of casting a bronze sculpture. Concrete would be poured between the existing walls and carefully arranged oak formwork within the original buildings footprint. This process would create a tactile surface that conveys to the original shed three dimensionality, giving it a sculptural sense of abstraction.

The building features a rectangular open plan layout and may accommodate different activities, varying from workshop studio or lecture space to private study and reading room. Windows are located at key positions, to maximize views. Certain views are framed, creating a visual connection to the surrounding landscape that will inspire creativity. The windows are equipped with external covers (with the same finishing as the façades), which allow the building to open like a book onto the garden.

The most striking feature of the proposed
building would be the fiery red-coloured concrete. Red was chosen to create a balanced contrast with the landscape background. It is also intended to reference the brickwork of the surrounding context, as red bricks were used throughout the Maltings architectural detailing: chimneys, window frames, attic walls, etc. The new out-building adopts the same philosophy and inherits the colour code of its historical neighbours, thus accentuating that aspect of the original architecture and telling a new story.

  • Phantom Studio - The Shed Project 2015:   por João Araújo Sousa & Joana Correia Silva Arquitectura

    Phantom Studio – The Shed Project 2015

    Livros de ideias de editores da homify com esta foto
    Livros de ideias: 2
    ["PT"] [Published] Quanto custa ampliar uma casa?
    ["PT"] [Published] Um anexo muito peculiar
  • Phantom Studio – The Shed Project 2015:   por João Araújo Sousa & Joana Correia Silva Arquitectura

    Phantom Studio – The Shed Project 2015

    Livros de ideias de editores da homify com esta foto
    Livros de ideias: 1
    ["PT"] [Published] Um anexo muito peculiar
  • Phantom Studio – The Shed Project 2015:   por João Araújo Sousa & Joana Correia Silva Arquitectura

    Phantom Studio – The Shed Project 2015

    Livros de ideias de editores da homify com esta foto
    Livros de ideias: 1
    ["PT"] [Published] Um anexo muito peculiar
  • Phantom Studio – The Shed Project 2015:   por João Araújo Sousa & Joana Correia Silva Arquitectura

    Phantom Studio – The Shed Project 2015

    Livros de ideias de editores da homify com esta foto
    Livros de ideias: 1
    ["PT"] [Published] Um anexo muito peculiar
  • Phantom Studio – The Shed Project 2015:   por João Araújo Sousa & Joana Correia Silva Arquitectura

    Phantom Studio – The Shed Project 2015

    Livros de ideias de editores da homify com esta foto
    Livros de ideias: 1
    ["PT"] [Published] Um anexo muito peculiar

Admin-Area